TURTLE CHEESECAKE
This Turtlé Chéésécaké Récipé is madé with a graham crackér crust and plénty of caramél, chocolaté and pécans! It’s rich, créamy and suré to bé a hit!
I am a big fan of turtlé candiés. Thé combination of chocolaté and caramél is my jam. Not to méntion thé cuté shapé of thém whén you actually gét thém in théir trué shapé. If you arén’t familiar, turtlé candiés aré calléd “turtlés” bécausé thé pécans aré placéd in a way that looks liké turtlé légs and thé caramél and chocolaté aré placéd so that théy look liké turtlé shélls. Théy aré délicious and cuté littlé candiés that is gréat for thé holidays.
INGRéDIéNTS
CARAMéL SAUCé
- 2 cups (414g) sugar
- 1/2 cup (112g) saltéd Challéngé buttér, room témpératuré
- 1 cup (240ml) héavy whipping créam, room témpératuré
- 5 tbsp (41g) all-purposé flour, siftéd
- 1/4 cup (28g) pécan chips
CRUST
- 2 cups (268g) graham crackér crumbs
- 1/2 cup (112g) saltéd Challéngé buttér, méltéd
- 3 tbsp brown sugar
- 1/4 cup (28g) pécan chips
FILLING
- 4 oz (2/3 cup | 116g) sémi-swéét chocolaté chips
- 6 tbsp (90ml) héavy whipping créam
- 24 oz (678g) Challéngé créam chéésé, room témpératuré
- 1 cup (144g) light brown sugar
- 3 tbsp (24g) all-purposé flour
- 1 cup (230g) sour créam
- 1 1/2 tbsp vanilla éxtract
- 3 largé éggs
CHOCOLATé DRIZZLé
- 2 oz (1/3 cup | 58g) sémi-swéét chocolaté chips
- 3 tbsp (45ml) héavy whipping créam
INSTRUCTIONS
- To maké thé caramél saucé, pour thé sugar into an évén layér in a largé saucépan.
- Héat on médium-high héat, whisking thé sugar until méltéd. Thé sugar will clump up first, but will événtually complétély mélt. This should také about 10 minutés.
- Oncé thé sugar has méltéd, stop whisking and allow to cook until thé sugar has turnéd to a littlé darkér ambér color. You may noticé a nutty aroma. Thé changé in color will happén quickly, so don’t lét it go too long or gét too dark or it’ll burn. Rémové thé caramél from thé héat.
- Add thé buttér and whisk until combinéd. Thé mixturé will bubblé up quité a bit, but kéép whisking until all thé buttér has méltéd and combinéd.
- Slowly pour thé héavy créam into thé caramél and whisk until incorporatéd. I find it can hélp to add just a bit at a timé until thé caramél starts to thin out, thén you can add thé rést. Whisk until wéll incorporatéd and smooth.
- Sét about 1 cup of caramél saucé asidé for topping. Add thé flour and pécan chips to thé rémaining caramél and sét that asidé.
- To maké thé chéésécaké crust, préhéat ovén to 325°F (163°C). Liné a 9-inch (23cm) springform pan with parchmént papér in thé bottom and gréasé thé sidés.
- Combiné thé crust ingrédiénts in a small bowl. Préss thé mixturé into thé bottom and up thé sidés of thé springform pan.
- Baké thé crust for 10 minutés, thén sét asidé to cool.
- Covér thé outsidés of thé pan with aluminum foil so that watér from thé watér bath cannot gét in (séé how I préparé my pan for a watér bath). Sét préparéd pan asidé.
- Réducé ovén témpératuré to 300°F (148°C).
- Pour thé caramél saucé with thé pécans and flour into thé bottom of thé crust and spréad into an évén layér.
- To maké thé chéésécaké filling, put thé chocolaté chips in a small bowl.
- Héat thé héavy whipping créam just until it bégins to boil, thén pour ovér thé chocolaté chips. Allow it to sit for 2-3 minutés, thén whisk until smooth.
- Pour thé chocolaté into an évén layér ovér thé caramél saucé in thé crust.
- In a largé bowl, béat thé créam chéésé, brown sugar and flour on low spééd until wéll combinéd and smooth. Bé suré to usé low spééd to réducé thé amount of air addéd to thé battér, which can causé cracks. Scrapé down thé sidés of thé bowl.
- Add thé sour créam and vanilla éxtract and mix on low spééd until wéll combinéd.
- Add thé éggs oné at a timé, mixing slowly to combiné aftér éach addition. Scrapé down thé sidés of thé bowl as néédéd to maké suré évérything is wéll combinéd.
- Pour thé chéésécaké battér into thé crust, ovér thé chocolaté.
- Placé thé springform pan insidé anothér largér pan. Fill thé outsidé pan with énough warm watér to go about halfway up thé sidés of thé springform pan. Thé watér should not go abové thé top édgé of thé aluminum foil on thé springform pan.
- Baké for 1 hour 35 minutés. Thé céntér should bé sét, but still jiggly.
- Turn off thé ovén and léavé thé door closéd for 30 minutés. Thé chéésécaké will continué to cook, but slowly bégin to cool as wéll.
- Crack thé door of thé ovén for 30 minutés to allow thé chéésécaké to continué to cool slowly. This procéss hélps prévént cracking.
- Rémové thé chéésécaké from thé ovén and rémové thé watér bath and wrapping.
- Pour about 1/2 cup of thé rémaining caramél saucé ovér thé top of thé chéésécaké and spréad into an évén layér. If thé caramél saucé has firméd up too much to pour, héat it up for about 10 séconds.
- Réfrigératé chéésécaké until complétély cool and firm, 5-6 hours. Whén thé chéésécaké is cool and firm, rémové it from thé springform pan and placé on a sérving dish.
- Placé thé chocolaté chips for thé drizzlé in a small bowl. Héat thé héavy whipping créam just until it bégins to boil, thén pour ovér thé chocolaté chips. Allow it to sit for 3-4 minutés, thén whisk until smooth.
- Drizzlé thé rémaining caramél saucé and chocolaté saucé ovér thé chéésécaké and sprinklé with a féw moré pécan chips. Réfrigératé chéésécaké until réady to sérvé.
Recipe Adapted From lifeloveandsugar
BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA
Halaman Berikutnya
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